Home / Englands Kvindefodbold Vinder Første Europacuppen

Englands Kvindefodbold Vinder Første Europacuppen

Den 31. juli begynder EM-finalen for kvinder 2022. På Wembley Stadium slog det engelske kvindefodboldhold det tyske kvindefodboldhold med 2-1 i forlænget spilletid. 87.192 fans kom til scenen for at se den hvide billige fodboldtrøjervinde det første europæiske mesterskab i sin historie, og antallet af tilskuere satte også rekord for kvindernes Europa Cup.

De to hold kæmpede 1-1 i det 90. minut. Chloe Kelly scorede en lore i det 110. minut. Det engelske kvindefodboldhold besejrede endelig det tyske kvindefodboldhold med 2-1 og vandt Europa Cuppen for kvinder for første gang i historien. Chloe tog sin England landsholdstrøjeaf på stedet og løb i sin sports-bh for at fejre det. Efter kampen sendte dronning Elizabeth et åbent brev for at fejre: "Min familie og jeg lykønsker dig med de varmeste følelser med at vinde kvindernes europæiske cuppen. Trofæet og din præstation i kvindernes europacup fortjener at blive rost, og din succes. Langt mere end fortjente trofæer. I sætter et eksempel og inspirerer piger og kvinder i dag og i fremtiden."

At bære denne trøje har en særlig betydning for det engelske kvindefodboldhold. I 1921 besluttede det engelske fodboldforbund at forbyde kvinder at spille fodbold på sine medlemsklubbers baner, fordi det anså sporten for uegnet for kvinder. I årtier har FA's fremmedfjendske holdning hængt over kvindefodbolden i resten af ​​verden: lignende forbud, nedværdigende holdninger og ikke-eksisterende økonomisk støtte. I de senere år er England såmænd begyndt at investere i kvindefodboldens vilkår. Sejren for kvindefodbold i England er nu en sejr for fodbold og sport som helhed.